Relatietherapie

 

Relaties worden meestal aangegaan met positieve verwachtingen en we zijn blij als het goed gaat. We zijn ons niet altijd bewust dat deze verwachtingen heel verschillend kunnen zijn waardoor later onbegrip, irritaties, teleurstellingen en angsten kunnen ontstaan.
Als dit niet wordt besproken en hier geen oplossing voor wordt gevonden kan er afstand ontstaan en bekoeld de relatie, waarbij vaak ieder zijn eigen gang gaat. 

Als er geen harmonie meer is, zijn er 3 typen relaties mogelijk en vaak in de volgende tijdsvolgorde:

een relatie met veel onbegrip en irritaties

een relatie waarbij één partner nabijheid zoekt en de ander afstand houdt

een relatie waarbij beide partners afstandelijk zijn


Voor een positieve relatie is het belangrijk om elkaars wensen en behoeften te leren kennen, zodat duidelijk is wat deze zijn en hoe deze kunnen worden vervuld door de ander. Daarnaast is het nodig dat er veel meer positieve emoties worden opgeroepen dan negatieve (5:1) 

Mensen in een positieve relatie zijn blijer en gezonder, kunnen beter met tegenslagen omgaan en leven langer.

Willen jullie dichter bij elkaar komen, elkaar beter begrijpen, positiever met elkaar communiceren, meer liefdevol zijn naar elkaar, meet intimiteit beleven dan is  relatietherapie zeer geschikt.

 

Behandeling:
Relatietherapie (EFT) is gebaseerd op emotiegerichte relatietherapie en is een ‘Evidence Based’ techniek om een positieve relatie te creëren. Dit is ook individueel mogelijk

Deze sessies worden niet vergoed door verzekeraars.

 

Tijdens het eerste gesprek brengen we samen in kaart waar jullie nu staan, waarom dit zo is en wat jullie echt zouden willen. 

Tijdens de volgende sessies zullen jullie de oorzaken van jullie patronen gaan herkennen en hoe jullie deze reacties kunnen leren loslaten.

Daarna kunnen jullie leren hoe je samen  ‘nieuwe’ positieve ervaringen kunt creëren en onderhouden.
 

Contact:
Voor informatie of een intakegesprek zie de contactgegevens op de pagina 'Over Bionitiatief, Norman Brons'